Kurpitsacurry
kurpitsaa
kookosmaitoa
sipulia
valkosipulia
currynlehtiä
chilijauhetta
curryjauhetta
kurkumaa
kanelia
tillinsiemeniä
suolaa
kookosmaitoa
sipulia
valkosipulia
currynlehtiä
chilijauhetta
curryjauhetta
kurkumaa
kanelia
tillinsiemeniä
suolaa
Kookoksen raastamiseen on oma tuoli. |
Valmista ensin kookosmaito raastamalla kookospähkinän liha,
lisäämällä lämmintä vettä ja sekoittamalla kookos hyvin veteen. Valuta siivilän
läpi ja puserra kookosmassasta vesi pois. Näin saatu ”ensimmäinen maito” on
parasta, aseta se sivuun. Toista maidon tekeminen vielä kahdesti.
Pilko kurpitsat, sipuli, valkosipuli ja currynlehdet. Aseta
kattilaan toisen ja kolmannen kookosmaidon kanssa. Lisää maun mukaan chiliä,
curryjauhetta, kurkumaa, kanelia, tillinsiemeniä ja suolaa. Anna kiehua 15-20
minuuttia. Lopuksi lisää ensimmäinen kookosmaito, ja keitä muutama minuutti.
Tarkista suola.
Sekoita vesi hyvin kookokseen. |
Mausteita menee vasemmalta oikealle vähenevässä määrin: eniten chiliä, sitten currya, kurkumaa, vähiten kanelia ja tillinsiemeniä. |
Dhal-curry
punaisia linssejä
vettä
kookosmaitoa
sipulia
vettä
kookosmaitoa
sipulia
Tuoreet mausteet. |
valkosipulia
currynlehtiä
chilijahetta
curryjauhetta
kurkumaa
kanelia
tillinsiemeniä
suolaa
sinapinsiemeniä
currynlehtiä
chilijahetta
curryjauhetta
kurkumaa
kanelia
tillinsiemeniä
suolaa
sinapinsiemeniä
Huuhdo linssit hyvin. Pilko sipuli, valkosipuli ja
currynlehdet. Kuumenna kookosöljyä kattilassa ja lisää hyppysellinen
sinapinsiemeniä. Kun siemenet paukkuvat kunnolla lisää kattilaan linssit, vesi,
sipuli, valkosipuli, currynlehdet sekä mausteet lukuun ottamatta suolaa. Anna
kiehua 15-20 min. Lopuksi lisää maun mukaan suolaa sekä ensimmäistä
kookosmaitoa.
Linssit huuhdellaan huolella. |
Sinapinsiemenet kertovat öljyn lämpötilan. |
Dhal-curryn ainekset kulhossa, pinnalla kelluvat viimeiseksi lisätyt mausteet. |
munakoisoa
paistamiseen kookosöljyä (ja sinapinsiemeniä)
tomaatteja
sipulia
valkosipulia
currynlehtiä
chilijahetta
kurkumaa
suolaa
paistamiseen kookosöljyä (ja sinapinsiemeniä)
tomaatteja
sipulia
valkosipulia
currynlehtiä
chilijahetta
kurkumaa
suolaa
Leikkaa ensin munakoisot suikaleiksi. Lämmitä
paistinpannussa kookosöljyä. Lisää muutamia sinapinsiemeniä, joiden
poksahtelusta tiedät öljyn olevan tarpeeksi kuumaa. Paista munakoisot
sellaisenaan rapeiksi (noin 20min), jätä sanomalehdelle odottamaan.
Pilko tomaatteja, sipulia, valkosipulia ja currynlehtiä. Lisää
maun mukaan chilijauhetta, kurkumaa ja suolaa. Sekoita ja paista tilkassa
kookosöljyä. Lisää lopuksi munakoisot ja paista vielä hetki.
Anna munakoisojen paistua rauhassa. |
Sanomalehti imee ylimääräisen öljyn. |
Porkkanakookossalaatti
raastettua porkkanaa
raastettua kookosta
sipulia
suolaa
pippuria
raastettua kookosta
sipulia
suolaa
pippuria
Raasta porkkana ja kookos, pilko sipuli. Laita kaikki
ainekset yhteen kulhoon ja sekoita voimakkaasti kädellä aineksia toisiinsa
hieroen.
Poppadomit
Poppadomilätyt ostetaan tyypillisesti paistoa vailla
valmiina kuivina lättyinä. Uppopaista ne kookosöljyssä nopeasti. Voit myös
yrittää tehdä itse. Tätä varten tarvitset
Öljyä ei poppadomien paistamiseen tarvitse paljoa. |
linssijauhoja
vettä
suolaa
vettä
suolaa
Sekoita jäykäksi taikinaksi, vaivaa muutama minuutti ja
leivo hyvin ohuita pieniä lättyjä. Uppopaista kookosöljyssä hetki.
Huuhtele riisi ja keitä se riisikeittimessä tai Suomen
tapauksessa pakkauksen ohjeita noudattaen.
Enjoy! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti